Fira CES de Las Vegas: LED, MicroLED i 8K. Els televisors que venen

 

Si Barcelona representa la seu mundial del Smartphone, Las Vegas amb tota seguretat ho és de la televisió. El CES, que es va celebrar aquest mes de gener a la capital mundial del joc, és la fira que dóna arrencada al curs tecnològic i la que majors novetats entorn de les SmartTV concentra. En aquesta ocasió, t’expliquem quins van ser els productes més destacats i els que més ens van impactar en aquesta fira CES 2018.



LG presenta les millors pantalles OLED 8K

Una de les televisions que més ens van cridar l’atenció de tots els productes que es van presentar a la fira, va ser el prototip de panell OLED 4K enrotllable de LG.  Sense data ni preu, és tracta del primer panell d'aquest tipus que hem pogut veure. A través d'un petit comandament activarem la pantalla OLED perquè es desplegui o s'oculti en la seva caixa. Un mecanisme que no afecta de cap manera en quant a la qualitat de la imatge.

Aquesta funcionalitat permetria deixar la televisió totalment oculta, que sobresurti lleugerament com si fos un quadre o adaptar-la al contingut que desitgem. Una interessant solució davant la invasió de pantalles gegants i que malgrat el seu rudimentari aspecte, podria ser una idea molt encertada.

A més de la cridanera OLED enrotllable, LG va mostrar tot un seguit de panells 8K i OLED en tots els formats. Un treball excel·lent per part de LG que està oferint l'última tecnologia en pantalles a preus molt competitius.


Samsung Presenta la nova tecnologia MicroLED

'The Wall' (el mur) és el nom d'una nova gamma de televisors que s'esperen de cara al 2019. La pantalla mostrada era de 146 polzades. Els avantatges del microLED són molt variats, d'una banda ofereixen emissió de color com el OLED però s'eliminen les capes polaritzades i no sofreix els seus desavantatges. Una tecnologia que, malauradament, encara trigarà a arribar. Tot i què el microLED va ser la pantalla més interessant de Samsung, també es van mostrar els televisors     de màxima resolució. Es tracta de la Q9S, el televisor 8K, abanderat de Samsung amb tecnologia QLED.


Sony ensenya la imatge més brillant

Sony va utilitzar el CES per mostrar en societat una gran quantitat de dispositius. Entre ells, diversos televisors com la nova OLED AF8 o la gamma XF. Una renovació on primordialment s'ha alterat el disseny, implantat els últims panells i s'ha incorporat el seu millor processador d'imatge fins ara, el X1 Extrem. No obstant això, Sony guardava una sorpresa de cara al que està per arribar. Amb el doble de potència, ens va presentar un televisor LED 8K de 85 polzades amb el processador X1 Ultimate.


Els televisors que venen

Un televisor de 65 polzades de gamma alta pot rondar fàcilment sobre 4.000 euros. Els models de 75 o 77 polzades, menys habituals i depenent del model, tenen un preu enton els 20.000 euros. En aquest CES 2018 ens ha quedat molt clar, que els televisors del futur seran grans, molt grans.

Totes aquestes tecnologies encara tenen molt marge de millora. Els sistemes de veu han millorar la seva intel·ligència artificial, el HDMI 2.1 encara no ha estat mostrat en cap d'aquestes televisions i malgrat que el OLED està en boca de tots, representa menys del 1% del mercat.

Sens dubte, aquest 2018 és presenta com un bon any per comprar un televisor 4K, amb un mercat ja molt consolidat i madur.

Com a professionals de la tecnologia, és la nostra obligació conèixer els últims avanços en televisions de gamma Premium, encara que hem de ser conscients que fins a d'aquí a uns anys no arribaran a la majoria de llars.

Tornar